Om over na te denken...
Met vastberaden liefde overwin je elke vijand.

Slechts één kaarsvlam volstaat om een duistere kamer te verlichten.

Niet iedereen kan stralen als een ster voor de wereld, maar ieder kan in zijn eigen omgeving schijnen als een kaarsvlam.

Zeg niet ja of nee, maar wees een stille getuige.

Wie alles geeft, krijgt er alles voor terug.

Elke daad die we hebben gesteld, hoe negatief ook, kan worden goedgemaakt.

 

Onze bezoekers...
mod_vvisit_counterVandaag39
mod_vvisit_counterGisteren19
mod_vvisit_counterWeek261
mod_vvisit_counterMaand734
mod_vvisit_counterTotaal114148
Wie is online
We hebben 27 gasten online
Home Waar op letten?

Waar moeten we vooral op letten tijdens ons leven hier op aarde?

Ondertussen weten we dat het leven hier op aarde onze 'leerschool' is.
Hoe kunnen we dan leren liefdevol met onszelf en met anderen om te gaan?

We moeten ons vooral behoeden voor egoïsme, hebzucht, zelfmoord, wanhoop, haat, discriminatie van anderen en ook oog hebben voor dierenleed.
Aanvaarding is ook heel belangrijk in ons leven, aanvaarding van goede dingen maar ook van slechte!
Ook de dood moeten we aanvaarden!

Kort voorbeelden uit het boek 'Hij en Ik' deel 2:

  • ...de pupil die bij de geboorte wordt omhuld door een stoffelijk lichaam zal bij de overgang dat lichaam afleggen. Dat is wat de mens op aarde sterven noemt. Na de overgang wordt je in het bezit gesteld van een astrale lichaam. Dat lichaam bezit het kenmerk als zijnde menselijk uitziend maar verder is er niet één verschil naar dat van anderen toe! Met andere woorden, na de overgang krijgt ierdereen een lichaam dat evenwaardig is aan dat van de ander en vallen alle verleidingen die op aards gebonden vlak naar het lichaam toe werden gericht, geheel weg.
  • ...ikke, ikke, ikke...ik wil maar kan niet, ik kan maar wil niet, ik mag maar wil niet, waarom ik, waarom ik niet, ik heb niet, ik moet, ik...
    ...zolang we altijd bezig zijn met wat onszelf aanbelangt en zolang we ons blijven concentreren op onze 'eigen' 'ik' zullen we nooit zover komen dat we leren 'aanvaarden'.
  • Alles heeft zijn reden en alles is zoals het zal zijn. Dus als men zich in staat wil stellen om in volledige kennis te zijn van het feit dat het niet alleen jou te beurt valt en het niet is bedoeld als een soort van straf zal je een heel andere kijk krijgen op de pijnlijke gebeurtenis (of meerdere) die jou is overkomen

Elvire